Je winkelwagen is momenteel leeg
De familie Casetta woont sinds 1725 in Vezza d`Alba en leeft voor de wijnbouw. Ze geven de traditie van generatie op generatie door. Het landgoed beslaat 40 hectare aan wijngaarden, waarvan vele op een zonnige, op het zuiden gelegen locatie in de magische streken Langhe en Roero. De Roero staat bekend als de regio met de beste wijnbouw in de geschiedenis. Barbera druiven gedijen goed in de Langhe door het bijzondere klimaat en de bodems afgewisseld met mergel, kalksteen, klei en afzettingsgesteenten, maar dit geldt ook voor de karaktervolle witte wijn Roero Arneis. De familiefilosofie is: "De adel van wijn begint in de wijngaard."
Intens robijnrood en met een rijk boeket aroma’s van donker fruit geeft deze wijn een aanhoudende en volle smaak. Zachte tannines en juiste zuurgraad.
De hand geplukte Barbera-druiven worden ontsteelt en zacht geperst. Na een fermentatie van 8 tot 10 dagen waarbij de most regelmatig wordt overpompt, mag hij voor 18 maanden rusten in grote eiken vaten. Dan wordt geduld beloond. Want rustig in de fles laten rijpen, zorgt voor een wijn met karakter en persoonlijkheid die elk jaar beter wordt. Piedmontese klassieker!