Je winkelwagen is momenteel leeg
Afkomstig van wijngaarden op door gletsjer gevormde heuvels in de gemeenten Lazise en Bardolino, ten oosten van het Gardameer. Deze zwoele Bardolino is gemaakt van Corvina (55%), Rondinella (30%) en Molinara (15%) druiven en gevinifieerd volgens de rosé bereidingsmethode, waarbij de most kort in contact komt met de druiven-schillen.
In het glas treft men een briljant licht koraalrode kleur met sterke kopertinten. De geur geeft signalen van verse kruiden, oregano, wat leidt tot meer fruitige tonen van framboos, zure kers en granaatappel en een minerale afdronk. De smaak is in het begin harmonieus en aangenaam, soepel en zacht en wordt dan levendiger, kruidiger gevolgd door een frisse hint van framboos en spannend eindigend met heerlijk bittere citrustonen van Siciliaanse Chinotto-sinaasappels.
wat je erbij eet : Deze Bardolino is extreem veelzijdig, van vette vis en groenten tot pasta met tomaat en wit vlees of zalm en garnalen, het is perfect met een salade Caprese, de traditionele Napolitaanse pizza met ansjovis, ook gerookte carpaccio van zowel vis als vlees en prosciutto met meloen salade. Ook uitstekend bij paella en elk pittig Indiaas gerecht, zoals kip met kerrie.