Je winkelwagen is momenteel leeg
Deze wijn wordt biologisch gemaakt (echter zonder certificering) door ambachtelijke wijnboeren uit de Vaucluse, een prachtige streek in het zuiden van Frankrijk. Aan de voet van De Dentelles de Montmirail, ook wel de ‘bewonderenswaardige berg’ (Mons mirabilis) genoemd. De Dentelles steken hoog boven de wijngaarden uit en zijn een sieraad voor het Provençaalse landschap. De vegetatie is kenmerkend voor het zuiden van Frankrijk: geurende planten, olijfbomen en dennenbomen.
De wijngaarden op de flanken van de Dentelles produceren beroemde wijnen: Vacqueyras, Gigondas en Beaumes-de-Venice. In deze Big Coq Ventoux wordt de basis gevormd door Grenache, maar ook Syrah, Carignan, Cinsault en Mourvèdre leveren een bijdrage. Heel bewust heeft de wijnmaker gekozen voor een vergisting van de hele trossen – dus de druiven zijn niet ontsteelt. Het maakt de vinificatie moeilijker, maar het geeft de wijn frisheid en complexiteit. Deze Ventoux is gitzwart van kleur. De geur is fris, maar heeft ook indrukken van rijp zwart fruit en pruimen. De smaak is geconcentreerd, intens en sappig, veel zwart fruit, laurier en specerijen. De afdronk laat nog lang van zich horen.
Heel lekker bij een Caesar salade met gegrilde kip, kippensoep en gefrituurde kippenvleugels ;-)