Conejo Verde - Sustainable wine growing
- Geplaatst op
Deze zeer smaakvolle creatie uit de beroemde streek Valle de Uco in Mendoza laat precies zien hoe heerlijk het kan zijn als het op uitzonderlijk grote hoogte wordt aangeplant.
Bij de witte Conejo Verde Blanc de Blancs wordt gebruik gemaakt van 3 verschillende druivensoorten.
50% Viognier - 30% Sauvignon Blanc - 20% Torrontés
Een van de meest karakteristieke druiven uit Argentinië is Torrontés. Een gele druif die zo geparfumeerd is dat je de geur al in de wijngaard kan ruiken. Ook Viognier is voluptueus en floraal en bezit weinig zuren. Mede daarom is de blend met Sauvignon Blanc ook zo goed gekozen. Deze maakt het spannend en zorgt voor de juiste balans. Intense aroma's evenals een goede zuurgraad en structuur.
Wat je erbij eet : De wijn gaat goed samen met sterke smaken zoals asperges en past perfect bij vis, zeevruchten, garnalen of kip. En kan goed het gevecht aan met room- en kaassauzen.