Je winkelwagen is momenteel leeg
Een juweel in de heuvels van Montalcino aangeplant met Sangiovese. Hier wordt de kloon Sangiovese grosso gebruikt, die in Montalcino Brunello heet. De Brunello is intens, elegant en traditioneel gevinifieerd. Na twee tot drie weken gisting wordt de wijn in grote Sloveense eikenhouten vaten overgebracht en rijpt hier minimaal 24 maanden. Daarna nog minstens 5 jaar flesrijping in de kelders alvorens op de markt gebracht.
Sangiovese verandert fenomenaal van karakter door veroudering. Daar waar jonge sangiovese typische kenmerken vertoont van rood (kersen) en/of zwart fruit (cassis of bramen) met leder en wat hout, ontstaan er na vele jaren uitgesproken tertiaire aroma’s die gaan van bosgrond of pels tot paddestoelen en zelfs truffels.
Proefnotitie: Uitgebalanceerd in de mond met een levendige zuurgraad die vitaliteit en frisheid verleent aan een zeer elegante en complexe wijn. Een vleugje zwarte peper begeleidt de finish. De zachte tannines zijn mooi geïntegreerd.
Een feest om te schenken bij de mooiste vlees-, wild-, en stoofgerechten.
James Suckling : 93 points