Je winkelwagen is momenteel leeg
Mencía: Een aardse rode druif, die wordt verbouwd in Bierzo en Ribeira Sacra, twee regio’s in het Noordwesten van Spanje. De laatste tijd heeft Mencía snel aan populariteit gewonnen. Geweldig als wijn bij het eten, relatief lage zuurgraad, niet te veel maar ook niet te weinig body. Kan behoorlijk boers overkomen met geuren van gestoofde en verse bessen, iets rokerigs-hartigs en een zachtaardige bloemigheid.
Ribeira Sacra, sinds 1996 een DO van 1.241 ha, ligt in Galicië en lijkt qua natuur op het Douro-gebied. Stijle terrassen van 250 tot 500 m hoogte, veelal leistenen bodems met soms wat graniet.
Wat je erbij eet: Rood geroosterd- en slow gegaard vlees, eend, licht wild, licht gekruide gerechten en kaas. Een tikje riskanter, maar helemaal goed (en ook origineler) mits gekoeld is een combi met vis - gegrilde kabeljauw bijvoorbeeld.