Je winkelwagen is momenteel leeg
Schitterend strogoud van uiterlijk met verleidelijke aroma's van gedroogde abrikozen, vijgen en sinaasappelschil die leiden tot een weelderig smaakexplosie van abrikozennectar, nougat en limoenschil.
Riverina ligt in het zuiden van New South Wales zo'n 480 kilometer van de stad Sydney. Het hoogtepunt van dit gebied is de dessert wijn, Botrytis Semillon. De regio is groter dan alle New South Wales gebieden bij elkaar en is één van de meest succesvolste landbouwprojecten in de Australische geschiedenis.
Het klimaat is warm en droog en geeft gezond fruit die bijna geen bestrijdingsmiddelen nodig hebben. De regen valt in de oogstperiode, met veel mistige herfstochtenden waardoor de groei van de botrytis wordt bevorderd.
Zoete en rijke Semillon-dessertwijn is de specialiteit van de regio. Semillon-druiven worden twee maanden aan de wijnstok gelaten nadat ze rijp zijn om Botrytis cinerea aan te moedigen, een soort schimmel die de druiven uitdroogt en hun suiker concentreert. Je ruikt onder andere koffie en anijs en in de smaak proef je ook het kruidige van de eiken vaten. Kan perfect bij de wat sterkere kazen zoals een blauwschimmel.