de Bellini cocktail

Per 1 juli 2021 is Jos Rijnaarts de nieuwe exclusieve importeur / distributeur van Bellini Originale. Bellini is leverbaar in 75 cl. en 20 cl. Tevens in Fusion 25 cl. aluminium flesje. Naast de Bellini zullen wij ook Rossini en de Prosecco’s van Canella op de Nederlandse markt vertegenwoordigen.

Verder lezen

De Bellini is een vermaarde klassieke cocktail, uitgevonden in Harry’s Bar in Venetië. Het recept is in 1948 bedacht door Giuseppe Cipriani, destijds de bartender van de wereldberoemde bar. Het deed hem denken aan de geschilderde zonsondergang op het schilderij van de 15e eeuwse schilder Giovanni Bellini.

Om een perfecte Bellini te maken kneus je een witte perzik tot fluweelachtige puree (niet blenderen). Voeg daarna een paar druppels sap van wilde frambozen toe voor de kleur. Neem 1/3 deel perzik puree en 2/3 Prosecco. Meng en serveer gekoeld. Gebruik flûtes of wijnglazen voor het meest feestelijke effect.

Is dit je allemaal teveel werk dan kies je voor de kant en klare Originale Bellini van Canella. Sinds 1988 produceert de familie Canella de enige echte Venetiaanse Bellini cocktail. De Canella's gebruiken hun eigen Prosecco en hun eigen gekweekte en met de hand geplukte witte, vlezige Maria Bianca perziken. 

Goed om te weten : de Bellini cocktail wordt gebotteld zonder toevoegingen van kleur- en smaakstoffen, suiker of conserveringsmiddelen. Is glutenvrij en caloriearm. Exact zoals je de cocktail zelf in een hippe cocktailbar zou bestellen. Saluti!

 

Adresgegevens


Edisonweg 14
1821 BN Alkmaar

072 511 85 37
info@jr.nl

Over ons

Inloggen