Je winkelwagen is momenteel leeg
Gemaakt van de mooiste Tempranillo druiven uit het hoger gelegen Alavesa gebied, het Baskische gedeelte van Rioja. De 18 maanden op Frans eikenhout geven de klassieke Reserva een diep intens rode kleur. Heerlijk donker fruit van zwarte bessen en frambozen domineren met een vleugje vanille. De smaak is heerlijk vol en complex. Deze wijn kan daarom met een gerust hart gedronken worden bij een gegrilde steak of een mals stukje lamsvlees.
Rioja kreeg als allereerste in Spanje de DO status in 1926. In 1991 kreeg het eveneens als eerste de nog strengere DOCa status vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van Rioja wijn. Het wijngebied ligt 100 km ten zuiden van de Atlantische kust. Een brede rij bergketens aan de noordzijde beschermt het gebied tegen koude zeewinden en overmatige regen. De hoogte, de trechter-vorm van de Ebro vallei en de klei-kalk bodem maken de deze wijnstreek ideaal voor wijnbouw. Voor rode wijnen is Tempranillo de meest gebruikte druif.) Tempranillo vormt de kern en geeft de wijn de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en te rijpen. Klassieke Rioja wijnen waren rustieke wijnen met veel "hout". De moderne wijndrinker geeft echter de voorkeur aan meer fruit, meer frisheid en minder "hout". Om aan de veranderende smaak tegemoet te komen heeft men bij Bodegas Palacio inmiddels de stijl van zijn wijnen gemoderniseerd. Dit heeft geleid tot fruitige frissere wijnen met minder en subtieler hout. Hierdoor komen de kwaliteiten van de voor Spanje unieke Tempranillo druif veel beter tot hun recht.