Je winkelwagen is momenteel leeg
Beschikbaar in de winkel
Sluiten
Rueda is de belangrijkste Spaanse wijnregio voor witte wijnen, met een bijzondere en karakteristieke ‘eigen’ druif : verdejo. De populariteit van deze druif stelt alle andere in de schaduw.
Als het gaat om het combineren van wijn en gerechten, dan is één ding zeker: deze Verdejo doet het MUY BIEN met vis!
De wijn heeft een mooie zuurgraad en een uitgesproken aroma van citrus, appel, peer, bloemen en kruiden en blijft comfortabel in je mond hangen. Vol van smaak, maar niet té overheersend. Daarom zal deze niet over de vis ‘heen walsen’, maar versterken de smaken elkaar alleen maar. Het kruidige en mineralige karakter van de wijn sluit ook nog eens goed aan op de zilte smaak van vis.
Wat je erbij eet: tapas en alle soorten gebakken vis in olie of boter, verfrissend bij vers zeebanket, varkensvlees, een salade van roquefort of andere blauwe kaas met walnoten.