Je winkelwagen is momenteel leeg
De wijn is intens en geconcentreerd en met het kenmerkende Italiaanse bittertje in de afdronk. De robijnrode Corvina heeft een perfecte balans tussen fruit en zuren. Je ruikt rode bloemen, frambozen, kersen, zoethout, wortel, bosbodem en specerijen.
De familie Begnoni is de trotse eigenaar van Santa Sofia: een indrukwekkend wijndomein in Pedemonte (Veneto). Een deel van de oude kelders, die zelfs vandaag de dag nog bezocht kunnen worden, werd al in de 14e en 15e eeuw gebruikt voor het rijpen van Ripasso en Amarone wijnen. Vader Giancarlo en zoon Luciano maken van hun Corvina druiven, die als belangrijkste bestandsdeel van die wereldberoemde Amarone gebruikt worden, ook een wat lichtvoetigere wijn die ze blenden met Merlot.
De wijn is intens en geconcentreerd en met het kenmerkende Italiaanse bittertje in de afdronk. De robijnrode Corvina heeft een perfecte balans tussen fruit en zuren. Je ruikt rode bloemen, frambozen, kersen, zoethout, wortel, bosbodem en specerijen.
Drink hem, licht gekoeld bij salami en niet te zware vleesgerechten, zoals gestoofd kalfsvlees of Filet Mignon, geroosterd rundvlees, stoofpotje of halfrijpe kaas, zoals een lekkere pecorino.