Je winkelwagen is momenteel leeg
Oranje wijnen nemen in hoge snelheid toe in populariteit. Ze worden gemaakt door witte wijnen te produceren op een manier hoe normaal gesproken rode wijn geproduceerd wordt.
Zoals ook deze blend van Chardonnay, Viognier en Gewürztraminer.
De druiven worden op perfecte rijpheid geoogst om een sappige en expressieve vrucht te verkrijgen. Voor de vinificatie liet men de most van de witte druiven enkele dagen in contact met de schillen, zaden en stelen. De maceratie duurt 10 dagen met dagelijks overpompen. De rijping duurt enkele maanden op fijne droesem in roestvrijstalen vaten voordat hij aan het begin van het jaar wordt gebotteld.
Deze orange wijn heeft een atypisch aromapalet : thee, gedroogd fruit, honing, gekonfijte citrusvruchten, sinaasappelschil. In de mond, zeer delicate, soepele en harmonieuze wijn.
wat je erbij eet:
Ideaal te combineren met Indiase currygerechten, licht gekruide Aziatische gerechten of harde korstkazen.
Dit belangrijke landgoed van ongeveer honderd hectare, gesticht in de 12e eeuw door cisterciënzer monniken, is nu eigendom van de familie Dauré. Gelegen in het hart van de Agly-vallei, in het achterland van de Roussillon, is het Château de Jau een pionier op het gebied van wijntoerisme door in de jaren 70 het eerste wijnbouwrestaurant en een ruimte voor hedendaagse kunst te creëren. Het weggetje dat naar het kasteel leidt slingert door een mediterrane omgeving waar olijfbomen, cipressen en wijnranken het land delen, wat het geheel een Toscaans tintje geeft.