PEY BLANC N˚1 Rosé AOP Aix-en-Provence

PEY BLANC is ‘the rising star’ in Provence. Het domein is gelegen midden in Aix-en-Provence en wordt geleid door de jonge excentrieke eigenaar Gabriel Guisiano die op z’n sneakers door de wijngaarden loopt.

Verder lezen

De familie bezit sinds 1930, op een wekelijk prachtige plek, totaal 60 hectare met wijnstokken van 15 jaar oud op klei en kalksteen.

De N˚1 Rosé van Pey Blanc is een melange van Grenache en Cinsault, heeft een transparante bleke roze glans, ruikt naar bloemen, bezit mineralen en heeft strakke, frisse bessen tonen. Contrast tussen zoete rijpheid en zachte bitterheid.

Deze rosé wordt gedronken als aperitief of tussendoor. Maar is ook heel geschikt om te drinken bij voorgerechten of borrelhapjes zoals een tapenade, groene olijven en ansjovis. Of bij groenten met aïoli of bij een bouillabaisse en de bekende soupe au pistou (groentesoep met witte bonen en veel knoflook en basilicum). Maar doet het ook uitstekend bij luxe(re) visgerechten, zoals een salade met koude kreeft, bij op de huid gebakken vis en bij een pastagerecht met veel verse groenten.

Leverbaar in 0,75 – 1,50 – 3,00

Inloggen