Je winkelwagen is momenteel leeg
De Godello groeit in Galicië, in het uiterste Noordwesten van Spanje, vlak boven Portugal. De kleine wijnregio Valdeorras geldt als de bakermat.
Eind vorige eeuw was de Godello druif bijna uitgestorven, maar sinds kort staat hij weer helemaal in de belangstelling. Een echte kwaliteitsdruif die aromatische wijnen geeft.
Van frisse limoen en perzik tot amandelen en een intrigerende kruidigheid en een mineralige ondertoon. En dat rijke pallet combineert de Godello met een zacht, vloeiend mondgevoel.
*Verdes Castros* is een verfijnde jonge Godello die zich kenmerkt door zijn levendige frisheid en vol mondgevoel, en vormt een ideale begeleider voor elke maaltijd.
De wijngaarden bevinden zich op de zonnige hellingen van de Sil, waar het unieke microklimaat van Valdeorras zijn stempel drukt. Hier worden de druiven met liefde en zorg gekoesterd, zodat ze hun volle pracht en smaak kunnen ontplooien. De delicate bloemen most waar deze wijn wordt gemaakt, wordt zonder enige druk verkregen, waardoor de kwaliteit van de zorgvuldig geselecteerde Godello-druiven behouden blijft. Na een alcoholische gisting op gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen tanks, ondergaat de wijn een subtiele rijping op de fijne droesem, wat bijdraagt aan zijn structuur en complexiteit.
Wat je erbij eet:
Lekker bij diverse voorgerechten, pittige salades en schaal- en schelpdieren. Verrassend met witte asperges, oesters, sushi en kip-gerechten.