Je winkelwagen is momenteel leeg
Al deze natuurlijke wijnen worden gemaakt volgens de volgende criteria:
ZE ZIJN GEMAAKT VAN DUURZAAM VERBOUWDE DRUIVEN
ZE ZIJN VAN NATUURLIJKE GISTING MET GIST AANWEZIG OP DE DRUIF
GEMAAKT ZONDER TOEVOEGING VAN BUITENLANDSE GIST, BACTERIËN, ZWAVEL, SUIKER OF ZUUR.
ZE ONDERGAAN GEEN KLARING OF FILTRATIE
HUN VERPAKKING IS 100% RECYCLEERBAAR (KURKLEUR EN WASZEGEL)
Viña Echeverria is een familiebedrijf uit Chili. Misschien heb je van ze gehoord, misschien niet. Sinds 1992, toen hun vader met een koffer vol zelfgemaakte wijn naar de London Wine Trade Fair ging, exporteren ze vrijwel overal ter wereld wijn. Het leuke is dat ze een paar jaar geleden zijn begonnen met het maken van natuurlijke wijn, en blijkbaar zijn ze daar best goed in. Dat is tenminste wat onze klanten ons vertellen.
De wijnmakerij bevindt zich in de Valle de Curico in Chili, (op een breedtegraad met Zuid-Afrika, of Nieuw-Zeeland om je een idee te geven), in een brede vallei tussen het Andesgebergte en de Stille Oceaan. Het is als deze corridor van extreem weelderige landbouwgrond met zeer diverse en vruchtbare grond. De bries uit de bergen en de oceaan regelen de temperatuur en reguleren de zon tijdens de lange, hete zomers, waardoor de wijnstokken langzaam rijpen en smaken ontwikkelen. Niet alleen dat, maar ze hebben zeer weinig ongedierte in de wijngaarden, wat een bijna perfecte omgeving betekent voor biologische landbouw.
Vanuit druivenoogpunt wordt het niet veel beter.