Welkom Dourthe.. Trots op onze nieuwe partner uit Bordeaux.

Eigenaar van fantastische klassieke Châteaux als Belgrave, La Garde, Le Boscq, Pey la Tour, Rahoul en Grand Barrail Lamarzelle Figeac.

Verder lezen

Dourthe is een van de beste en meest succesvolle wijnproducenten in Bordeaux. Ze bezitten een aantal toonaangevende Châteaux in heel Bordeaux, waaronder de Bordeaux Superieur Château Pey La Tour, Classed Growth Château Belgrave en La Garde in Pessac-Léognan. Ze zijn ook betrokken bij ondernemingen in Argentinië en in Languedoc.

Dourthe maakt ook de "Super Bordeaux" Essence de Dourthe.
Je zou die kunnen typeren als een garagewijn. Want wat is het concept? Belgrave, La Garde, Le Boscq en Grand Barrail Lamarzelle Figeac krijgen alle vier onbeperkte financiële ruimte om van hun beste percelen – momenteel in totaal 11 hectare = omgerekend 6.000 flessen – wijn van optimale kwaliteit te maken. In de wetenschap dat oenoloog Michel Rolland adviseert, wekt het geen verbazing dat perfecte rijpheid hierbij een vanzelfsprekendheid is. Alleen de allerbeste vaten worden uiteindelijk bij Dourthe in Parempuyre geassembleerd en krijgen vervolgens nog een jaar extra houtopvoeding. Cabernet Sauvignon is in de regel goed voor de helft van de samenstelling, terwijl bij de aanvullende rassen het vrij hoge percentage Petit Verdot opvalt.
Dourthe beschouwt Essence als het ultieme voorbeeld van een assemblage. En is assembleren niet een handelsmerk van Bordeaux? De wijn maakt een verpletterende indruk: vol, sappig, soepel, balans, lengte, intensiteit en complexiteit. Kan moeiteloos de confrontatie aan met de beste Grand Crus en kost slechts een fractie, als je eraan kunt komen…

Een super wijn, met recht een super Bordeaux!

Adresgegevens


Edisonweg 14
1821 BN Alkmaar

072 511 85 37
info@jr.nl

Over ons

Inloggen