Je winkelwagen is momenteel leeg
Popster of wijnmaker? Wij denken beide. Al even opvallend als zijn lange grijze krullende haren, is de gedrevenheid waarmee Charles Smith over wijnen praat. Charles Smith is self-made en bijzonder ambitieus, komt oorspronkelijk uit Sacramento, Californië, en leerde de betere wijnen kennen toen hij als sommelier werkte in een paar restaurants. Eind jaren 90 nestelde hij zich in het dorpje Walla Walla, aan de voet van de Blue Mountains in de staat Washington. In Washington hebben ze een relatief koel klimaat, de druiven komen van hooggelegen wijngaarden met oude wijnstokken en een prachtige ligging. Geen typisch logge Amerikaanse wijn, maar veel meer finesse : aromatisch boeket van pruimen, kaneel, in de mond zwarte bessen, kersen, donkere chocolade en een beetje peper. Rijping op Franse eiken houten vaten om een bijzondere smaak te verkrijgen.
Food pairing: Makkelijk inzetbaar bij rood vlees, burgers en pulled pork, pasta met een saus van rode paprika en aubergine of pizza met pikante salami.
Het noordwesten van Washington heeft een gematigd zeeklimaat, dat overgaat in een warm zeeklimaat. In het algemeen geldt dat de Grote Oceaan een opwarmend effect heeft in de winter, waardoor extreem lage temperaturen vrijwel niet voorkomen. In de zomer wordt potentiële hitte echter juist de kop ingedrukt door het dan relatief koele zeewater. Washington behoort tot de natste staten van Amerika, waarbij de grootste hoeveelheden in het Cascadegebergte (ook wel Cascade Range genoemd) gemeten worden.