Je winkelwagen is momenteel leeg
De populairste rode wijn uit Oostenrijk en dit gebied brengt tevens de mooiste fruittonen. Rode bessen, kersen en pruimen combineren prachtig met de afdronk van kruidige koffie tonen. Diep granaat rood van kleur.
Weingut Stadlmann bestaat al sinds 1780 en behoort tot de absolute top van Oostenrijk. Volgens de Wine Advocate van Robert Parker is het : “The best producer in the region”. Acht generaties van de familie Stadlmann hebben zich ondertussen bewezen innovatieve en bekwame wijnmakers te zijn. Onder toeziend oog van vader Johan maakt Bernhard Stadlmann alleen maar biologische wijnen en worden er ook veel biodynamische praktijken toegepast zoals het gebruik van kruidenpreparaten en compost-thee. Bovendien past Bernhard geen irrigatie toe om het individuele karakter en de natuurlijke kracht van de wijngaard optimaal tot zijn recht te laten komen. Men werkt ook volgens de richtlijnen van Nachhaltig Österreich / Sustainable Austria. De wijnen zijn ook vegan.
Stadlmann is gevestigd in de stad Traiskirchen, dicht bij Wenen en bezit historische wijngaarden in de gewaardeerde appellatie Gumpoldskirchen. De wijngaarden rond Gumpoldskirchen zitten op kleiachtige en kleiachtige kalksteengrond. Deze kalkrijke bruine grond vormt de basis voor een calcium gedreven ecosysteem voor de diep wortelende wijnstokken. Variatie in de bodemstructuur zorgt voor wisselend vocht aan de wijnstok en bepaalt zo het karakter van de druiven.
Zweigelt is een kruising tussen Saint-Laurent en Blaufrankisch en is een lichtvoetig Oostenrijks alternatief voor pinot noir. De populairste rode wijn uit dit gebied brengt tevens de mooiste fruittonen. Rode bessen, kersen en pruimen combineren prachtig met de afdronk van chocolade en kruidige koffie tonen. Diep granaat rood van kleur. Een wijn voor elk tijdstip, licht gekoeld ook heerlijk!
Wat je erbij eet :
Van alle vis is tonijn(steak) het meest geschikt voor rode wijn, maar ook kabeljauw, eend, pierogi, radicchio en venkel.